Huskeliste etter dekkskift

20.10.2022
 • Like sikkert som at løvet faller fra trærne, er at dekkskift på bilen står for tur. For at du skal kunne kjøre trygt på våte og sleipe høstveier, har vi laget en sjekkliste med ting du bør huske på etter at vinterdekkene er kommet på.

  Husk å etterstramme hjulboltene

  Uavhengig om du har skiftet til vinterdekk selv eller fått profesjonell hjelp, bør hjulboltene kontrolleres og etterstrammes etter rundt 30-50 kilometer. Om hjulboltene ikke er strammet godt nok kan hjulene løsne. Pass på å ikke stramme hjulboltene så hardt at de knekker.

  Ikke glem å sjekke lufttrykket

  Lufttrykket i dekkene bør sjekkes jevnlig, spesielt etter dekkskift. Du finner anbefalt luftrykk i bilens instruksjonsbok, i rammen på dørkarmen eller på innsiden av tanklokket. Kjører du med for lavt lufttrykk, risikerer du at de slites fortere ned, at drivstofforbruket øker og at risikoen for ulykker blir høyere. Husk på at temperatursvingninger også kan påvirke lufttrykket i dekkene.

  Kontroller mønsterdybde og dekkslitasje

  For å sikre godt veigrep og sikker kjøring i en kald og våt sesong, bør dekkenes mønsterdybde sjekkes. Fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, er myndighetskravet minimum 3 mm mønsterdybde. Har du akkurat byttet til nye vinterdekk har disse gjerne en mønsterdybde på 9–10 mm, og holder i snitt fire til fem sesonger.


  Trenger du hjelp til dekkskift eller har behov for nye vinterdekk? Ta kontakt!

  Dekkskifte


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser